Tervuren op Congres Jong N-VA

Op 26 november 2011

Op zaterdag 26 november 2011 namen Sebastien Margerin en Ralph Packet van Jong N-VA Tervuren deel aan het tweede Jong N-VA Congres “Einstein of Frankenstein?” in het Vlaams Parlement te Brussel. Het congres stond in het teken van wetenschap en vooruitgang.

Sebastien Margerin zetelde in de Commissie Sociale Zaken, Sport en Vrije Tijd en gaf verschillende accenten aan de teksten rond vergoedingen en topsport.


Ralph Packet
koos voor de commissie IT. Van zijn hand werden enkele stevige amendenten ingediend. Zijn voorstellen kregen veel steun van de andere congresleden. Op die manier werd het aanvankelijke discours over 'netneutraliteit' over een volledig andere boeg gegooid. Onze afdeling maakte het verschil!

De verschillende commissies waren:
• Commissie Economie : mobiliteit, flexibele regelgeving voor nieuwe technologieën, blauwe economie
• Commissie Sociale Zaken, Sport en Vrije Tijd : nieuwe technologieën in de sport, ondersteuning van jong talent, gaming, thuiswerk
• Commissie IT : open data, privacy op sociale netwerksites, netneutraliteit, digitalisering overheidsdocumenten
• Commissie O&O : GGO's, stamcelonderzoek en kloneren, proefdierenonderzoek, nanotechnologie, industriële innovatie

Op het congres namen de jongeren verschillende standpunten in die zullen worden meegenomen naar de nationale parlementen.

In de voormiddag werd eerst commissiewerk verricht door de aanwezige Jong N-VA’ers. De namiddag werd vrolijk ingezet met een optreden van The Lunatics en een toespraak door Bert Wollants, één van onze jonge parlementsleden. Vervolgens werd het verrichte commissiewerk besproken tijdens een plenaire zitting.

 

Einstein of Frankenstein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is