15 extra plaatsen in kinderopvang in Tervuren

Op 22 december 2023

Tervuren werd in juli 2023 geselecteerd als één van de 36 gemeenten met de hoogste aangetoonde nood aan extra opvangplaatsen. Door deze selectie konden Tervuren een dossier indienen om aanspraak te maken op bijkomende IKT-opvangplaatsen (inkomenstarief) en het goed onderbouwd dossier kreeg een score van 9,5 op 10. In december ontving Tervuren een positieve beslissing van de toewijzing van 15 bijkomende inkomensgerelateerde plaatsen.

“Echt nodig, want we kampen in Tervuren met een tekort aan plaatsen”, zegt Lut Kint schepen van sociaal beleid. “In Tervuren is er een grote nood aan bijkomende plaatsen in de kinderopvang”, voegt ze eraan toe. “De vraag naar kinderopvang is groter dan het aanbod. Hierdoor vinden veel gezinnen geen opvangplaats voor hun baby of peuter. Bijgevolg is het creëren van extra opvangplaatsen van het grootste belang, zowel bijkomende plaatsen met vrije prijs als IKT-plaatsen zijn nodig”. Vanuit deze optiek willen we de hoogste quotering toekennen aan het criterium “uitbreiding plaatsen”. Naast het criterium uitbreiding van de markt zijn er nog vier andere criteria die belangrijk zijn: deelname en engagement aan het digitaal Loket Kinderopvang en LOK, geschiktheid pand, aandacht voor taalstimulering en aandacht voor kwetsbare gezinnen. De extra plaatsen kunnen in een bestaande of in nieuwe kinderopvanginitiatieven gerealiseerd worden.

De extra plaatsen staan gepland voor volgend jaar, maar zijn nog niet specifiek toegewezen. Organisaties die kinderopvang aanbieden, zullen vanaf vrijdag een dossier kunnen indienen. Wie vragen heeft, kan terecht bij de verantwoordelijke Loket Kinderopvang via e-mail kinderopvang [at] tervuren.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is