De Brabantse Wouden zijn een feit

Op 13 oktober 2023

Op vrijdag 13 oktober werden de Brabantse Wouden erkend als écht nationaal park door de Vlaamse regering. De Brabantse Wouden wordt een uitgestrekt gebied van nu reeds 10.000 hectaren bos ten Zuid-Oosten van Brussel, van het Hallerbos over het Zoniënwoud tot het Meerdaalwoud dat verder zal versterkt en verbonden worden tot een nationaal park. Ministers Zuhal Demir en Matthias Diependaele kwamen samen met gedeputeerde Bart Nevens dit initiatief voorstellen in onze gemeente. 

Voor de verdere versterking zullen er nog enkele extra groene verbindingen worden gemaakt, maar dit zal gebeuren in actief overleg met de eigenaars van deze gebieden. N-VA wil immers de herbevestigde agrarische gebieden respecteren alsook de leefbaarheid van de landbouwbedrijven waarborgen. We willen Tervurenaars laten genieten van onze mooie natuur, maar hen ook inspraak geven in dit proces.

Onze burgemeester Marc Charlier had nog extra nieuws: "Op mijn initiatief stellen we ons huidig politiekantoor op de markt van Tervuren ter beschikking als toekomstige vestigingsplaats van het Parkteam, het zeskoppige parkbeheer van de Brabantse Wouden, zodra de politie verhuist naar hun nieuwe kantoor op het bedrijvenpark Keiberg. De erkenning zal ertoe bijdragen om onze onvolprezen natuur veilig te stellen voor de toekomstige generaties, kortom een prachtige realisatie voor onze gemeente." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is