Eerste dorpsrestaurant is een feit

Op 26 november 2023

Onze eerste dorpsrestaurant in Tervuren is een feit! En als schepen van sociaal beleid is Lut Kint natuurlijk heel trots dat we dit ook in Tervuren kunnen doen.

Schepen Lut Kint legt uit: "Het idee achter een dorpsrestaurant is meer dan alleen het serveren van voedsel. Het gaat om het versterken van de gemeenschap en het bevorderen van sociale interactie. Vanaf volgend jaar willen we dit 4x per jaar organiseren, afwisselend in elke deelgemeente en liefst in samenwerking met lokale handelaars en horeca." Vandaag brachten we in onze gemeente 120 mensen rond de tafel voor een lekkere, betaalbare lunch en een gezellige babbel. Het doel? Mensen verbinden en vooral toegankelijk zijn voor iedereen. De prijzen werden bewust democratisch gehouden. Het dorpsrestaurant is een organisatie van de dienst welzijn van het Sociaal Huis Tervuren. De inschrijvingen liepen snel binnen en ook een 15-tal vrijwilligers stonden direct klaar om te helpen. Met zo’n opkomst voor de eerste keer mag dit nieuwe initiatief gerust een klinkend succes genoemd worden.

https://www.robtv.be/nieuws/eerste-dorpsrestaurant-in-tervuren-is-een-succes-we-willen-mensen-samenbrengen-161501#:~:text=In%20Tervuren%20kon%20je%20vandaag,driegangenmenu%20viel%20in%20de%20smaak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is