Het eerste dorpsrestaurant van Tervuren komt eraan!

Op 24 november 2023

Het eerste dorpsrestaurant in Tervuren komt eraan!
Op vrijdagmiddag 24 november 2023 is iedereen welkom voor een lekkere, betaalbare lunch en een gezellige babbel in zaal De Wilg. Breng vrienden en kennissen mee. Je wordt ontvangen vanaf 11.30 uur met een drankje. Het dorpsrestaurant streeft ernaar verbinding te creëren en richt zich daarom op inwoners van Tervuren.

‘Met dit eerste dorpsrestaurant wilden we het concept uittesten’,  vertelt Schepen van sociaal beleid Lut Kint. Een dorpsrestaurant biedt de gelegenheid aan mensen van alle leeftijden en achtergronden om samen te komen en te genieten van lekker eten en goed gezelschap. ‘Het idee achter een dorpsrestaurant is meer dan alleen het serveren van voedsel’ legt schepen Lut uit: ‘Het gaat om het versterken van de gemeenschap en het bevorderen van sociale interactie. Vanaf volgend jaar willen we dit 4x per jaar organiseren, afwisselend in elke deelgemeente en in samenwerking met lokale handelaars of horeca’.

Enkele belangrijke kenmerken en voordelen van een dorpsrestaurant:

  1. Gemeenschapsopbouw: Dorpsrestaurants bieden een gelegenheid voor mensen om samen te komen, gesprekken te voeren en relaties op te bouwen. Het is een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten en onderlinge steun en verbondenheid kunnen ontwikkelen.
  2. Toegankelijkheid: Een dorpsrestaurant streeft naar betaalbare prijzen, waardoor maaltijden voor iedereen toegankelijk zijn.
  3. Lokale economie: Voor het organiseren van een dorpsrestaurant kan je vaak samenwerken met lokale handelaars of de horeca.  
  4. Evenementen en activiteiten: Naast maaltijden bieden dorpsrestaurants vaak ruimte voor gemeenschapsevenementen en activiteiten.
  5. Vrijwilligerswerk: Veel dorpsrestaurants doen een beroep op vrijwilligers, wat een gevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid binnen de gemeenschap bevordert. Het is een manier waarop mensen actief kunnen bijdragen aan het succes van het restaurant en tegelijkertijd hun gemeenschap kunnen ondersteunen.
  6. Multifunctioneel: Dorpsrestaurants kunnen ook fungeren als informatiecentra, waar lokale evenementen, nieuws en diensten worden gepromoot. Hierdoor vervullen ze een bredere rol in de gemeenschap.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is