1000ste student Nederlands

Op 12 oktober 2017

Voor het eerst in zijn 55-jarig bestaan heeft CVO Tervuren-Hoeilaart 1000 cursisten Nederlands mogen ontvangen. Op maandag 2 oktober werd de 1000ste cursist verwelkomd in een conversatieklas. Sébastien LC werd op gepaste wijze in de bloemetjes gezet. Met bijna 350 anderstaligen zijn de lessen voor beginners bijzonder populair. Om snel op de vraag te kunnen inspelen, worden in de loop van de volgende maanden extra cursussen opgestart.

Zicht op een job
Het cursusaanbod in samenwerking met de VDAB is alvast uitgebreid. Het gaat om intensieve cursussen Nederlands (4x/week) die mensen snel op weg helpen naar een passende job.

Intensieve beginnerscursus
In de loop van november start ook een nieuwe cursus om vrij snel een goede basis van het Nederlands onder de knie te krijgen. Telefoneren, afspraken maken, e-mails sturen, solliciteren, winkelen, sporten, ... alledaagse situaties komen aan bod. Via praktijkgerichte oefeningen leren complete beginners Nederlands begrijpen, spreken, lezen en schrijven. Inschrijven kan nog steeds.

Nederlands leren populair
"Nederlands leren zit duidelijk in de lift en cursisten hebben daarvoor elk hun eigen redenen," vertelt schepen van onderwijs Lut Kint. "Bijvoorbeeld een moeder of vader die beter Nederlands wil kennen om hun schoolgaande kinderen te begeleiden. Of werknemers en werkzoekenden die hun kansen op de arbeidsmarkt willen verhogen door aan hun taalvaardigheid te sleutelen. In Tervuren zetten we al jaren in op het belang van het Nederlands om voluit te kunnen meedoen in onze samenleving. En heel wat anderstaligen zijn daarvoor sterk gemotiveerd. Het is aan ons om hen volop oefenkansen te bieden."

Nieuwe leslocatie schot in de roos.
Alle lessen Nederlands zijn verhuisd naar de nieuwe leslocatie in de Pater Dupierreuxlaan. "De reacties van de cursisten zijn positief", zegt directeur Rudi Vanloock: “Meer licht, rustige omgeving, moderne apparatuur. Ook de leerkrachten zijn enthousiast: zij vinden in de nieuwe leslocatie hun gedroomde werkomgeving.”

Uitgebreid aanbod
Behalve Nederlands zijn er ook cursussen Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Daarnaast biedt CVO Tervuren-Hoeilaart ook informatica, koken, naaien en fotobewerking aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is