Berg van Termunt: de realisatie komt in zicht

Op 6 juni 2022

Het plan voor de Berg van Termunt heeft veel inspanningen, geduld en moed gekost maar het is zover. Onder impuls van N-VA Tervuren werd de beslissing genomen om door te gaan met de nieuwbouw van de sportinfrastructuur. Achter de schermen is hard en in strak tempo verder gewerkt om de plannen tijdig te kunnen realiseren.

Een nieuw architectenbureau werd aangesteld, het project onderging een schaalverkleining, technieken en materialen zijn aangepast en de invulling van het gebouw is in nauw overleg met voetbalclub KVTD beter afgestemd op hun vragen en wensen. Dit resulteerde in nieuwe, betaalbare ontwerpplannen voor een gebouw dat er uiterlijk nog steeds hetzelfde uitziet, maar waar vooral het intern ruimtegebruik herschikt werd. Zo voldoet het aan de verwachtingen van de club en de sporters. De definitieve plannen worden nu opgemaakt, samen met het bestek zodat we voor eind juni de aannemersmarkt kunnen bevragen en na de zomervakantie de bouwopdracht kan gegund worden.

Eind september 2023 moet het gebouw er staan, winddicht. Begin 2024, en als het kan eerder, zal de nieuwe sportinfrastructuur gebruiksklaar zijn met 6 kleedkamers, 3 douches, bergingen, een vergaderruimte en een ruime cafetaria, en dit op een van de mooiste plekken van Tervuren. De gemeente heeft recent voor de Berg van Termunt nog een akkoord bereikt met de Koninklijke Schenking voor een hernieuwde erfpacht voor de komende 66 jaar. Samen met het voorziene, nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan biedt dit perspectief voor een lange termijn gebruik en ontwikkeling van de site voor sport en voetbal in het bijzonder. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is