Cursus Nederlands voor anderstalige ouders groot succes

Op 7 maart 2020

Begin maart startten vier groepen voor de cursus Nederlands voor anderstalige ouders. Een initiatief van schepen Lut Kint in samenwerking met de basisscholen van Tervuren.
De lessenreeks duurt 12 weken en is bedoeld voor ouders van schoolgaande kinderen die nog geen kennis of een basiskennis hebben van het Nederlands, legt Lut Kint uit.
 

Hoe bespreek ik het rapport van mijn kind?  Wat zeg ik tegen de juf/meester als mijn kind koorts heeft? Wat mag mijn kind eten en drinken op school? Wat heeft mijn kind nodig voor de schoolreis? Als ouder kom je in de school van je kind in verschillende situaties terecht waar je het Nederlands nodig hebt. Daarom organiseert de gemeente Tervuren in samenwerking met de scholen een cursus Nederlands.

De interesse was groot en de inschrijvingen liepen snel binnen. De cursus is inderdaad een succes en de vier groepen zitten vol, bevestigt Lut. We beperken de groepen tot 10 à 12 personen om zo praktijkgericht mogelijk te kunnen werken. Als de deelnemers van deze groepen tevreden zijn, komt er zeker een vervolg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is