Jan Spooren neemt afscheid als burgemeester op gemeenteraad

Op 29 september 2020

Na 7,5 jaar geeft Jan Spooren de fakkel door aan Marc Charlier als burgemeester van Tervuren. Tijdens de laatste gemeenteraad nam hij persoonlijk afscheid van zijn politieke collega’s en mocht hij rekenen op een oprecht dankwoord voor de afgelopen periode. Jan Spooren heeft vandaag een nieuwe rol opgenomen als provinciegouverneur van Vlaams-Brabant.

De fractievoorzitters van de verschillende partijen blikten terug op een vruchtbare en aangename samenwerking. Zo werden kwaliteiten als leiderschap, daadkracht, diplomatie en een luisterend oor aangehaald. Maar ook respect voor een andere mening en overtuigingskracht ontbraken niet. Stuk voor stuk eigenschappen die in zijn nieuwe loopbaan van pas komen. Er werd hem dan ook veel succes toegewenst als gouverneur van Vlaams-Brabant.

Burgemeester Marc Charlier sluit zich aan bij de gemeenteraadsleden: “Het genoegen en het respect waren wederzijds, we danken Jan voor zijn vele realisaties, we hopen dat hij evenveel voldoening beleeft aan zijn nieuwe ambt als gouverneur en zien ernaar uit om hem af en toe nog eens te kunnen ontmoeten in Tervuren.”

Jan Spooren kijkt bijzonder positief terug op zijn burgemeesterjaren: “Ik heb enorm veel plezier en voldoening gehaald uit de 7,5 jaar burgemeesterschap in Tervuren, en de respectvolle relatie met alle gemeenteraadsleden speelde daarin een grote rol”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is