Jong N-VA Zoniën en Jong N-VA Zaventem  verontwaardigd over nieuwe pendelaarsbelasting.

Op 8 februari 2012

De Brusselse Minister van mobiliteit Brigitte Grouwels (CD&V) stelde maandag voor om een nieuwe belasting te heffen voor de automobilisten die Brussel binnenrijden. De MIVB heeft namelijk extra inkomsten nodig om haar uitbreidingsplannen te financieren. Geen goed idee vinden Jong N-VA Zaventem en Jong N-VA Zoniën.

Ralph Packet, voorzitter van Jong N-VA Zoniën: “Dit is een regelrechte aanslag op onze werkende pendelaars. De prijzen bij het openbaar vervoer zijn ook al gestegen. Ze zoeken het geld weer bij de makkelijkste betalers. De verkeerslasten zijn oneerlijk verdeeld terwijl onze weginfrastructuur vaak te wensen overlaat.”

Voorzitter Tom De Vits van Jong N-VA Zaventem is ook niet te vinden voor het idee: “Dit is de zoveelse belasting voor de Vlaamse pendelaar. Vlaanderen investeert jaarlijks al bijna 700 miljoen euro in de hoofdstad. Door de slechte communautaire akkoorden  komt daar straks 461 miljoen bij. Dat bedrag blijft ook stijgen in de tijd. Ondertussen slaagt Brussel er nog steeds niet in om aan degelijke mobiliteitsnormen te voldoen.”

Volgens Jong N-VA Zoniën en Jong N-VA Zaventem moet het mobiliteitsprobleem efficiënt worden aangepakt. In plaats van de pendelaar opnieuw te belasten, dient het openbaar vervoer een realistisch alternatief te worden. Probeer als pendelaar maar eens je wagen kwijt te raken aan de metrostations in Stokkel of Kraainem: een quasi onmogelijke opdracht. Een prefab-parking bouwen aan Kraainem metro zou onmiddellijk de capaciteit kunnen verdrievoudigen of zelf verviervoudigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is