Kinderdagverblijf Tovereik breidt uit

Op 7 maart 2019

Onlangs is er een en ander veranderd in gemeentelijk kinderdagverblijf De Tovereik in Tervuren, dat wordt uitgebaat door Partena. De plaatsen in het kinderdagverblijf worden nu gesubsidieerd door Kind en Gezin. Voortaan rekent men een tarief aan waar rekening wordt gehouden met het inkomen van het gezin. Het tarief varieert tussen 5 euro en 28 euro per dag. Bovendien is het aantal plaatsen uitgebreid van 42 naar 50.

Schepen van sociaal beleid, Lut Kint is opgetogen. “In Tervuren is het niet zo eenvoudig om kinderopvang te vinden. Met deze uitbreiding kunnen we acht kindjes extra een plek geven in ons kinderdagverblijf. Ook voor deze extra plaatsen wordt  voorrang gegeven aan Tervuurse baby’s en peuters.” 

In december 2017 opende kinderdagverblijf De Tovereik zijn deuren met 42 plaatsen en werkte met een vaste dagprijs van 28 euro. Het kinderdagverblijf is gevestigd langs de Jezus-Eiklaan, in een van de vleugels van het gemeentelijk woonzorgcentrum Zoniën. Bij de opstart waren er twee belangrijke doelstellingen: werken met voorrangsgroepen voor onder meer Tervuurse kindjes en op termijn een tarief gebruiken waar rekening wordt gehouden met het inkomen van het gezin.

De 50 plaatsen zijn nu allemaal inkomensgerelateerd. “Ook dat is goed nieuws,” zegt schepen Lut Kint. “Opvang voor je baby of peuter in een kinderdagverblijf betekent een hele hap uit het gezinsbudget. Vanaf nu wordt rekening gehouden met het inkomen van het gezin en varieert het tarief van 5 tot 28 euro.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is