Kwalitatief woonproject op voormalige schoolsite van het GITO zal het centrum van Tervuren verder opwaarderen

Op 28 november 2018

Op 27 november kende de gemeenteraad van Tervuren de herontwikkelingsopdracht van de voormalige schoolsite GITO toe aan BPI Real Estate Belgium na een open wedstrijdprocedure. De voormalige schoolsite situeert zich in het centrum van Tervuren en wordt herontwikkeld tot een hoogwaardig woonproject met veel aandacht voor betaalbaar wonen in eigen gemeente. Daarnaast verhoogt het project de leefbaarheid van Tervuren centrum, met nieuwe groene ruimte en de aanleg van een nieuw publiek pleintje gelegen tussen de Brusselsesteenweg en de Puttestraat.

Divers woonaanbod

Er komen 66 nieuwe wooneenheden, verspreid over vier verschillende gebouwen, aangevuld met een kinderdagverblijf en co-working space. Meer dan de helft van de appartementen valt onder de categorie ‘betaalbaar wonen’ en moeten een vastgestelde prijsvork respecteren. “De gemeente heeft het recht om voor die appartementen gedurende een bepaalde periode een voorrangsregeling toe te passen voor mensen die een band met Tervuren hebben”, bevestigt burgemeester Jan Spooren. “Daarenboven gaan we voor een divers woonaanbod van verschillende types appartementen, waar zowel gezinnen als alleenstaanden hun gading kunnen vinden”, voegt de burgemeester eraan toe. 

Extra parkeerplaatsen

Bovenop de ondergrondse parkeergelegenheid voor de bewoners, worden er een 20-tal extra parkeerplaatsen gerealiseerd die mee een oplossing kunnen bieden voor de parkeerdruk in de buurt. Doorheen de site komt een verbinding voor voetgangers en fietsers.

“Dit project past perfect in onze visie om het centrum van Tervuren verder op te waarderen op vlak van zowel woongelegenheid als leefbaarheid”, zegt burgemeester Jan Spooren. “We hebben bewust gekozen voor een kwaliteitsvolle ontwikkeling op maat van Tervuren die ten goede komt aan de hele buurt. Om die reden hebben we de buurtbewoners op voorhand geraadpleegd over het wedstrijdconcept. Daarnaast hebben we bij de selectie van het project verschillende onafhankelijke experten ingeschakeld, zoals het team van de Vlaamse Bouwmeester”, aldus nog de burgemeester. “Dit project is een mooi voorbeeld van hoe je op een verstandige manier een dorpskern kan verdichten, en tezelfdertijd open en groene ruimte creëert”, besluit Jan Spooren.

Nu worden de plannen gefinaliseerd met als doelstelling om tegen de zomer van 2019 de vergunningsaanvraag in te dienen. Men hoopt om begin 2020 te beginnen met de bouwwerken, die een kleine twee jaar in beslag zullen nemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is