N-VA zamelt 35.774,77 euro in voor Music for Life

Op 24 december 2014

N-VA Tervuren droeg haar steentje bij en verkocht 100 thermosbekers op de vrijdagmarkt. Het bestuur legde bij elke verkochte beker 5 euro bij en zo kon N-VA Tervuren 1000 euro overhandigen aan meter Inez, ten voordele van de MS-Liga.

Vandaag overhandigde minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon, samen met de provinciale trekkers van de N-VA-acties voor Music for Life, een cheque van in totaal 35.774,77 euro aan Linde Merckpoel in De Schorre in Boom. Jan Jambon koos ‘Don’t stop me now’ van Queen als verzoeknummer.

De lokale N-VA-afdelingen zamelden geld in voor zogenaamde ‘weesziekten’, aandoeningen die zo zeldzaam zijn dat er weinig middelen worden vrijgemaakt voor onderzoek en het ontwikkelen van medicijnen. De N-VA verkocht onder meer 2.500 N-VA-thermosbekers op kerstmarkten en andere evenementen. De actie werd in elke provincie getrokken door een nationaal mandataris, en elke provincie focuste op een andere weesziekte.
 
Kamerlid Inez De Coninck schenkt namens Vlaams-Brabant en Brussel een cheque van 6.081,17 euro aan de MS-Liga Vlaanderen. Deze vereniging zet zich al meer dan dertig jaar in voor mensen met Multiple Sclerose of MS.

Alles samen levert dit een totaalbedrag op van 35.774,77 euro. Daarmee hoopt de N-VA haar steentje bij te dragen om de problematiek van de weesziekten onder de aandacht te brengen. Door de aard van een weesziekte blijft het leed van patiënten van weesziekten vaak onbekend. Alleen samenwerking tussen de overheid, de privésector en vrijwillige initiatieven, kan een oplossing bieden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is