Tervuren zet mee de schouders onder de “10-daagse van de Geestelijke Gezondheid”

Op 1 oktober 2020

Van 1 tot 10 oktober wil de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid de aandacht vestigen op veerkracht, meer dan ooit nodig in tijden van corona. Ook Tervuurse handelaars dragen hun steentje bij door een inspirerende spreuk op het raam te zetten.

Tijdens deze 10-daagse wordt het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker gezet. Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Steun van anderen is immers belangrijk voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn dat we dit jaar door het coronavirus nodig hebben. Mensen met een grote veerkracht laten zich niet snel van de wijs brengen, ook als het leven tegenzit.

Hartverwarmende spreuken op Tervuurse etalages
Dankzij een goed gekozen spreuk op het raam maken ook de Tervuurse handelaars deze actie concreet met bijvoorbeeld: “Trek iets positiefs aan, dat past altijd”, “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” of “Lichtpuntjes tussen het gordijn, soms groot, soms klein. Je hoeft ze niet te zoeken, je kan ze ook zijn.”

Schepen van welzijn Lut Kint bevestigt dat deze actie een dubbel doel heeft: onze mentale weerbaarheid versterken en geestelijke gezondheid bespreekbaar maken: “Met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes op ramen of etalages willen we een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers toveren en hen doen nadenken over hun mentale gezondheid. Tegelijkertijd helpt deze actie tegen het taboe dat nog altijd rust op (problemen met) geestelijke gezondheid.”

Voorstelling over “No-nonsense meditatie”
In hetzelfde kader programmeert cc De Warandepoort op donderdag 8 oktober de voorstelling “No-nonsense meditatie” met neuroloog en topdokter Steven Laureys: over hoe meditatie je mentale en fysieke gezondheid kan versterken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is