Vrijwilligersplatform Tervuren Helpt

Op 20 maart 2020

Binnen de gemeente Tervuren zijn er heel wat vrijwilligers aan de slag vooral binnen het sociaal beleid en vrije tijd. Eind vorig jaar nam schepen Lut Kint al contact met organisaties om te zien hoe ze dit gemeentelijk vrijwilligersbeleid op een andere manier konden structureren en coördineren.  Give A Day is een van die organisaties en de verantwoordelijke Bart Wolput nam half maart contact op met schepen Lut Kint met een concreet voorstel op het ogenblik dat de coronacrisis uitbrak. Binnen de week stond het platform Tervuren Helpt online en nam een van de medewerksters van de dienst communicatie/ sociaal huis de coördinatie op zich. 
“Het platform is echt fantastisch”, legt Lut uit. “Binnen de kortste tijd gaven heel wat vrijwilligers zich op: om boodschappen te doen, naar de apotheek te gaan, met de hond te wandelen, … .” 

Ook om het pre-triagecentrum mee te ondersteunen, gebeurde een oproep via het platform en een 15-tal vrijwilligers zijn ingeschakeld. Bewoners van ons woonzorgcentrum en de assistentiewoningen De Vlonder konden al genieten van mooie tekeningen en brieven van  vrijwilligers.

Schepen Lut Kint is ervan overtuigd dat dankzij het platform Tervuren Helpt de vrijwilligerswerking in Tervuren nog sterker zal worden. “Het is hartverwarmend als je ziet hoeveel mensen zich spontaan aanbieden om te helpen. We zullen dit initiatief zeker verderzetten en ervoor zorgen dat we het vrijwilligerswerk in de gemeente blijven ondersteunen, promoten en versterken”.
Het platform telt ondertussen al meer dan 300 vrijwilligers die allemaal hun steentje willen bijdragen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is